Медведев даде само три гейма на Кецманович в Аделаида

Третият поставен в схемата Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 250 в Аделаида, след като разби сърбина Миомар Кецманович с 6-0, 6-3 във втория си мач в турнира. Руският тенисист доминираше на корта и отрази единствената възможност за пробив, която се откри пред съперника му, като от своя страна взе подаването на Кецманович четири пъти, за да стигне до бърза победа след малко повече от час игра.

"Винаги е по-добре да спечелиш с 6-0, отколкото със 7-6, след като си играл час и 20 минути и си спасил девет сетбола. Но тенисът не е толкова прост, иначе всички щяха да бъдат номер 1, но имаме само един. Много съм доволен от нивото ми срещу един силен съперник. Вторият сет бе по-труден, но успях да го затворя и чакам с нетърпение следващия мач", коментира Медведев след успеха.

За Медведев предстои сблъсък със сънародника му Карен Хачанов, който победи британеца Джак Дрейпър с 6-4, 6-2. За четвъртфиналите на турнира се класира и японецът Йохишито Нишиока след успех над Макензи Макдоналд от САЩ с 6-4, 6-3. За място на полуфиналите Нишиока ще спори с американеца Маркос Гирон или представителя на домакините Алексей Попирин. /БГНЕС