Мъж намушка минувачи с нож в Лондон, полицията го застреля

Двама души са ранени при предполагаем терористичен акт в Южен Лондон. Това съобщиха от полицията в Лондон, предаде АФП. Състоянието на пострадалите не се споменава.

"До момента има данни за двама пострадали", съобщиха от лондонската полицейска служба. "Очакваме повече информация за тяхното състояние", допълват властите.

Габриел Виго, 24-годишен служител по сигурността, който работи в Хийтроу, но живее в района на нападението, съобщава пред CNN, че е чул няколко изстрела. От прозореца на апартамента си видял три тела на земята. „Улицата също много бързо беше затворена. До тялото на единия мъж имаше нещо, което приличаше на устройство, прикачено към него“, каза той пред CNN. "То квадратно и изглеждаше сякаш е прикрепено към дрехите му."

Друг очевидец, 19-годишен студент от Стретъм, съобщи, че е видял, че мъжът има мачете и устройство, прикрепено към дрехите му. По думите му е видял как мъжът е бил преследван от цивилни полицаи. Спешната помощ в Лондон съобщи, че линейка е била изпратена на място малко преи 14.00 ч.

„Ние работим в тясно сътрудничество с другите спешни служби, като спешна помощ е оказана на редица пациенти на място“, заяви говорител на службата пред CNN.

Кметът на Лондон Садик Хан заяви, че е информиран за ситуацията и поддържа връзка с полицията. "Терористите се стремят да ни разделят, и да унищожат начина ни на живот - тук, в Лондон, но ние няма да им позволим", написа Хан в профила си в twitter.

Премиерът Борис Джонсън благодари на спешните служби за бързата реакция. "Моите мисли са с ранените", написа Джонсън в профила си в twitter.

"Инцидентът е обявен за терористичен акт", съобщиха полицейските власти в Лондон.

Видеоклипове, споделени в социалните мрежи, показват множеството полицейски коли и линейки на местопроизшествието.

БГНЕС припомня, че по-рано днес лондонската полиция застреля мъж, за когото се предполага, че е намушкал хора по улиците на Стретъм, Южен Лондон, съобщи CNN.

"На този етап се смята, че редица хора са били намушкани. Обстоятелствата се преценяват; инцидентът е обявен за терористичен акт", съобщиха полицейските власти в Лондон

Streatham High Road е оживена търговска улица./БГНЕС