Майката на Йоан Матев: Синът ми е невинен, не искаме да бавим делото

Продължавам да поддържам, че синът ми е невинен и по тази причина не искаме промяна на мярката, искаме делото да върви бързо. Не искаме да бавим делото, за да излезе истината наяве, която е в наша полза. Това каза Сребрина Гаджева пред журналисти, която е майка и защитник на Йоан Матев - подсъдим за убийство в Борисовата градина, предаде репортер на БГНЕС.

Йоан Матев е съден за убийството на непълнолетния Георги. Тежкият инцидент стана на 2 юни 2015 година.

Днес градският съд проведе заседание по делото, на което се разпитваха свидетели. През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу Йоан Матев. Той е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк Борисова градина, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож.

През октомври миналата година Патрик Първев - единият осъден за побоя над тригодишния Христо през 2015 г., се яви като свидетел по делото за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина. Тогава медиите разказаха, че в съдебната зала станало ясно, че преди три години Първев е бил малтретиран и склоняван от съкилийници в ареста да направи лъжливи самопризнания, че той е убиецът на Георги Игнатов.

Тогава пред съда Патрик категорично отрекъл, че има нещо общо с убийството.

Майката на Йоан Матев днес разказа пред журналисти, че на днешното заседание, според нея има новина, свързана със свидетелски показания на мъж, който е бил съкилийник на Патрик Първев.

„Според който има писмо, което той лично е видял с очите си, в което Патрик прави пълни самопризнания още по времето докато е бил в ареста и вътре много подробно описва как е извършил престъплението. Това писмо обаче не знам къде е в момента. То е предадено на охраната на „Г.М. Димитров”. Това е, което излезе от днешното заседание“, според майката. На въпрос не го ли е казал това в досъдебното производство тя отговори: Да, има ги в досъдебното, сега беше пред съдия извикан да ги каже. /БГНЕС