Матеус: Флик поема Германия, Нагелсман ще го замени в Байерн

Бившият капитан на Байерн Мюнхен и националния отбор на Германия Лотар Матеус заяви, че Юлиян Нагелсман ще бъде следващият наставник на баварците, заменяйки на поста Ханзи Флик. Вчера Флик изненадващо обяви, че ще си тръгне от клуба след края на сезона, въпреки че е на път да донесе втора поредна шампионска титла на Байерн в рамките на година и половина, а през миналото лято спечели още Шампионската лига и Купата на Германия с тима.

Вчера Ханзи Флик обяви раздялата си с Байерн

Според Матеус Флик ще поеме Бундестима след Евро 2020, наследявайки на поста Йоаким Льов, докато 33-годишния Нагелсман, който в момента води основния конкурент на Байерн за титлата РБ Лайпциг, ще застане начело на баварския гранд. "От Байерн вече са говорили с Нагелсман, включително и по финансовите въпроси. Преди началото на този сезон Флик заяви, че треньорът трябва да има думата при привличането на нови играчи, което е правилно. Какво може да направи един треньор с играчи, които не иска. Мисля, че на Ханзи му дойде твърде много, а и той получи оферта да наследи Йоги Льов", коментира Матеус.

И Флик, и Нагелсман отрекоха думите на Матеус относно бъдещите си планове. "Не е имало и няма разговори с Байерн. Нямам представа откъде Лотар е получил тази информация. Това, разбира се, се отнася и за моите агенти, не е имало разговори. Не съм говорил с клуба, защото няма какво да се обсъжда. Имам договор с РБ до 2023", заяви Нагелсман.

"Бъдещето ми не е ясно и не съм водил разговори с Оливер Бирхоф (б.ред. спортен директор на националния отбор), защото не намираме във важна фаза от сезона. Разбира се, че всеки треньор трябва да обмисли опцията за националния отбор, ако получи такова предложение. За мен е важно първо да осмисля последните няколко седмици, защото те не бяха лесни за мен", сподели Флик.

Пет кръга преди края на сезона в Бундеслигата Байерн има преднина от седем точки пред втория в класирането Лайпциг. /БГНЕС