Мароканците празнуват в Рабат, Мадрид, Торино, Париж, Доха

Марокански футболни фенове от различни краища на света излязоха по улиците, за да отпразнуват знаменитата победа на националния отбор над Испания на Мондиал 2022 във вторник.

Рабат, Мароко

"Атласките лъвове" постигнаха най-големия успех в историята си и едно от най-великите спортни постижения за Мароко, след като отстраниха световния шампион от 2010-та година след нулево равенство в редовното време и продълженията и победа с 3:0 при изпълнението на дузпи. Така северноафриканската държава се класира за четвъртфиналите на Световното първенство, където ще премери сили с Португалия.

Париж, Франция

Очаквано улиците на Рабат се изпълниха с празнуващи граждани, но това далеч не бе единственият град, в който мароканците празнуваха. С песни, викове, знамена и факли бяха огласени още Лондон, Торино, Париж, Бреша, Хага, както разбира се и Доха. "Не мога да повярвам, това е един от най-великите моменти в живота ми", възкликна 27-годишният Амал Галиди в Доха. "Арабите и африканците са най-щастливите хора на света днес. Бог чу молитвите ни", добави роденият във Фез Галиди.

Мадрид, Испания

"Тази победа е за всички - всички араби, всички африканци и всички други, които ни подкрепяха", коментира Анас Бумлек от Маракеш. Мароканският отбор получи поздравления и от легендата на камерунския и африканския футбол Самуел Ето'о. "Историята е пренаписана. Вие сте четвъртият африкански отбор, който достига четвъртфиналите на световно първенство. Браво, Мароко", заяви Ето'о.

Торино, Италия

От своя страна играчите на Мароко не спират да мечтаят. За тях предстои четвъртфинална битка с Португалия в събота, 10-ти декември, от 17:00 часа. /БГНЕС