Мария Оряшкова: Мечтата ми е да взема злато от Олимпийските игри

Мечтата ми е не само да участвам на Олимпийски игри, а да спечеля и медал. Златото най ми харесва, заяви Мария Оряшкова, предаде репортер на БГНЕС. Оряшкова, която през последните години се изявява и в борбата, получи едва сега наградата си за Спортист №1 на месец ноември, в който завоюва безпрецедентна пета световна титла в самбото. През миналата година тя грабна и злато на Европейките игри в Минск.

Щастлива съм от наградата, това е признание за мен и доста добър старт на новата година. Вече мина едно състезание в Турция. Това беше силен турнир, в който участва целият национален отбор жени и мъже. За щастие, стигнах до третото място. Не се задоволявам, но го оценявам. Трудът ми се отплаща", заяви Спортист №9 на България за 2019 г.

Другата седмица започва Републиканското по борба, след още 10 дни е Европейското първенство. После наред е турнирът „Дан Колов - Никола Петрова" и ако спечелим правото, да отидем на квалификациите (за Олимпийските игри; б.р.). Там конкуренцията е страшна, защото световни и олимпийски шампиони останаха без квоти (от последното световно; б.р.)", допълни 32-годишната състезателка.

Мечтата ми е не само да участвам на Олимпийски игри, а да спечеля и медал. Златото най ми харесва, най-благородния метал. При нас не е като в леката атлетика или в плуването, където знаеш колко горе-долу тичаш или плуваш. При единоборствата един момент, една секунда невнимание може да ти коства абсолютно всичко. За да станеш олимпийски шампион, трябва да имаш и късмет, да ти е ден и да уловиш шанса си", завърши Мария Оряшкова. /БГНЕС