Манолова: Служебното правителство да стане редовен кабинет

С поведението си големите политически сили е възможно да тласнат държавата в политическа криза. Една от партиите, която ще получи мандата, да предложи служебното правителство да стане редовен кабинет.

Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова, предаде репортер на БГНЕС.

Манолова каза, че от Гражданската платформа "Изправи се.БГ" следят с тревога поведението на големите политически сили, които имат шанс да получат мандат и смятат, че е възможно те да тласнат държавата в правителствена криза със своето поведение. „Затова ние от гражданската платформа предлагаме решение - служебното правителство да стане редовно. Така ще се избегнат всякакви съмнения за това кой го е предложил, кой стои зад него, какви са хората в този кабинет, ще е ясно кой го е предложил и кой ще поеме отговорност за този кабинет“, каза Манолова.

По думите ѝ служебният кабинет се справи много добре с организацията на честни избори. „Неговите действия се подкрепят от българските граждани, той има огромно доверие сред българското обществото. Така, че става дума за едно правителство, което няма да е на една партия, а ще бъде правителство на гражданите, каквото е и очакването на българския народ, който гласува за промяна на последните избори“, заяви тя.

На въпрос дали предложението е на „Изправи се! Мутри вън!“, Манолова посочи, че предложението е на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“. „Ще обсъдим с нашите партньори. Тъй като вие ме питате сега, а ние ще го обсъждаме утре, затова засега с това предложение са ангажирани само гражданите, ескпертите, гражданските лица, доброволците от платформата“, уточни Манолова.

Тя подчерта, че ще настояват за приоритетите за повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, пряка финансова подкрепа за малките фирми, подкрепа за семействата и за децата, ревизиране на сметките за ток и за парно, ясен ангажимент за съдебна реформа. „Всичко това да намери място в приоритетите на следващото правителство“, заяви тя. /БГНЕС