Манчестър Юнайтед изстрада успеха срещу Лестър

Маркъс Рашфорд отбеляза единствения гол на "Олд Трафорд".

Отборът на Манчестър Юнайтед се върна на победния път, след като записа минимален успех над Лестър Сити с 1:0 у дом в мач от петия кръг на Висшата лига.

„Червените дяволи“ нямаха победа в три поредни кръга от първенството, но днес успяха да стигнат до трите точки на „Олд Трафорд“. Единственият гол в мача отбеляза нападателят на домакините Маркъс Рашфорд в осмата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Чаглар Суюнджу срещу него. След почивката „лисиците“ натиснаха в търсене на изравнителен гол, но възпитаниците на Оле Гунар Солскяр стояха солидно на терена и не позволиха да се стигне до опасности пред Давид де Хеа. По този начин Юнайтед записа втора победа за сезона и се изкачи до четвърто място в класирането с осем точки, колкото има и петият Лестър.

В друг мач от кръга централният нападател на Челси Тами Ейбрахам отбеляза хеттрик и си вкара автогол при победата на „сините“ над Уулвърхемптън с 5:2 на „Молиню“. Фикайо Томори и Мейсън Маунт вкараха другите два гола за лондончани, а Патрик Крутоне оформи крайния резултат в 85-та минута.

Тотнъм разби Кристъл Палас с 4:0 у дома и се изкачи до третото място в класирането. Сон отбеляза две попадения за успеха на „шпорите“, Ерик Ламела добави още едно, а Патрик ван Анхолт си отбеляза автогол, като всичките голове паднаха през първото полувреме.

Останалите резултати:

Брайтън – Бърнли 1:1

Шефилд Юнайтед – Саутхемптън 0:1. /БГНЕС