Манчестър Юнайтед и Ливърпул не си вкараха на „Олд Трафорд“

Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул направиха равенство 0:0 в голямото дерби на английския футбол от 27-ия кръг на Висшата лига.

Двубоят на „Олд Трафорд“ ще бъде запомнен най-вече с невероятния малшанс на „червените дяволи“, които трябваше да направят три принудителни смени още преди почивката, като нападателят на мърсисайдци Роберто Фирмино също трябваше да напусне терена през първото полувреме заради контузия.

Мърсисайдци владееха топката повече през първата част, но трудно стигаха до чисти голови положения, докато домакините чакаха своя шанс на контраатака, но също не затрудняваха вратаря на съперника. Срещата бе много накъсана заради непрестанните контузии на играчи на Юнайтед, като Хуан Мата и Андер Ерера напуснаха принудително терена още до 20-та минута, а малко след това влезлият от пейката Джеси Лингард също бе заменен заради травма, което наложи на Маркъс Рашфорд да доиграе мача, въпреки че също имаше физически проблеми. Планът на Юрген Клоп също бе разбит до известна степен от контузията на Фирмино, който бе заменен от Даниел Стъридж.

След почивката и двата тима бяха максимално предпазливи и не искаха да рискуват, за да се опитат да вземат победата, като по-интересните положения бяха пред вратата на Алисон, но автогол на Матип правилно бе отменен заради засада, а в 90-та минута Крис Смолинг не успя да засече опасно центриране на Ромелу Лукаку.

В крайна сметка двубоят завърши 0:0 и по този начин Ливърпул се върна на върха на класирането с една точка преднина пред втория Манчестър Сити, докато Манчестър Юнайтед се смъкна на пета позиция и вече изостава с една точка от четвъртия Арсенал, който по същото време победи Саутхемптън с 2:0 у дома. Головете за „артилеристите“ на „Емиратс“ отбелязаха Александър Лаказет и Хенрих Мхитарян. /БГНЕС