Манчестър Сити разнищи Челси с четири безответни гола

Отборът на Манчестър Сити се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, след като разби Челси с 4:0 у дома в дербито от третия кръг на надпреварата. За "сините" това е пореден слаб резултат в последните седмици, който поставя под още по-голямо напрежение мениджъра Греъм Потър.

На "Етихад" домакините доминираха от самото начало и поведоха в резултата в 23-та минута, когато Рияд Марез се разписа със страхотно изпълнение от свободен удар. Седем минути по-късно централният нападател Хулиан Алварес удвои преднината на "гражданите" от дузпа след игра с ръка на Кай Хаверц в наказателното поле, а още преди почивката авансът на Сити стана три гола след добра комбинация, завършена от Фил Фодън.

След почивката лондончани нямаха сили да отговорят на предизвикателството, а играчите на Пеп Гуардиола стигнаха до още едно попадение след дузпа, реализирана от Марез. По този начин Манчестър Сити победи Челси за втори път в рамките на три дни и продължава напред за Купата, като ще очаква победителя от двубоя между Арсенал и Оксфорд Юнайтед. В началото на ноември Сити отстрани Челси и от Купата на лигата, а "сините" вече имат шест загуби в последните си девет мача във всички турнири. /БГНЕС