Манчестър Сити разби Ливърпул на "Етихад" в голямото дерби от кръга в Англия

Манчестър Сити разби с 4:1 Ливърпул на "Етихад" в голямото дерби от 29-ия кръг на Висшата лига. "Гражданите" се нуждаеха от обрат, след като Мохамед Салах изведе "червените" напред. С попадения на Хулиан Алварес, Кевин Де Бройне, Илкай Гюндоган и Джак Грийлиш домакините стигнаха до успеха, който ги остави в борбата за титлата.

Ливърпул поведе в 17-ата минута, когато гърдира и запази топката, а Салах я прати в далечния ъгъл на вратата на Сити. Ситуацията бе разгледена с ВАР за засада при паса към португалеца, но такава нямаше. И след гола Сити продължи да играе повече с топката. Няколко минути след това Марез получи в наказателното поле и стреля силно, но над вратата.

Десет минути след попадението на "червените" резултатът бе изравнен. Разписа се Алварес след асистенцияна на Грийлиш.

Второто полувреме започна отлично за Сити. Марез центрира успоредно на голлинията и там Де Бройне протегна крак, за да вкара в опразнената врата. Авансът на "гражданите" бе удвоен в 54-ата минута. Алварес получи в наказателното поле и въпреки че се забави безкрайно много, успя да стреля, а топката бе блокирана от Трент, който спаси сигурен гол. След неговата намеса обаче топката стигна в Гюндоган, който не сгреши - 3:1.

В 60-ата минута Алисон предотврати четвърти гол за Сити, след като спаси много опасен удар на Грийлиш към далечния ъгъл. В 74-ата обаче неизбежното се случи - Джак Грийлиш, който изигра много силен мач, направи 4:1. Английският национал получи дълго подаване от Гюндоган, след което намери Де Бройне отляво. Белгиецът му върна, а Грийлиш стреля покрай Алисон.

С успеха „гражданите“ се приближиха на 5 точки от лидера Арсенал, който по-късно днес играе с Лийдс. Ливърпул е шести с 42 точки, на сдем от четвъртия Тотнъм, но има и мач по-малко. /БГНЕС