Манчестър Сити разби Байерн на "Етихад"

Отборът на Манчестър Сити направи голяма крачка към полуфиналите в Шампионската лига, след като разби Байерн Мюнхен с 3:0 у дома в първи четвъртфинален двубой. На "Етихад" домакините започнаха вихрено и след два ранни пропуска поведоха в резултата в 27-та минута, когато централният халф Родри се разписа с изключителен удар от далечно разстояние.

След почивката "гражданите" продължиха да доминират и стигнаха до втори гол в 70-та минута, когато след грешка на Байерн и изгубена топка в опасна зона Ерлинг Холанд центрира прецизно за Бернардо Силва, който бе непокрит в наказателното поле и с глава не остави шансове на Ян Зомер. Само шест минути по-късно Холанд също записа името си ред голмайсторите с удар от близо разстояние след свалена топка с глава от Джон Стоунс.

По този начин тимът на Пеп Гуардиола си осигури комфортна преднина преди реванша в Мюнхен след седмица и вече може да мисли за полуфиналите.

В другия мач от миналата вечер Интер победи Бенфика с 2:0 като гост. На "Ещадио да Луж" италианците нанесоха своя удар след почивката с голове на Николо Барела и Ромелу Лукаку от дузпа. Така "нерадзурите" също са близо до полуфиналите. /БГНЕС