Манчестър Сити надви Арсенал за осминафинал във ФА Къп

Отборът на Манчестър Сити се класира за осминафиналите на Купата на Футболната асоциация, след като победи Арсенал с 1:0 у дома в първия мач от четвъртия кръг на турнира. На "Етихад" за първи път през сезона един срещу друг се изправиха претендентите за титлата във Висшата лига, като "гражданите" взеха психологическо предимство преди ключовата битка в шампионата през февруари.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета направи шест промени в титулярния си състав за гостуването на Сити, докато Пеп Гуардиола заложи на силен състав, който обаче имаше затруднения да пробие защитата на гостите. Все пак домакините стигнаха до гол в 64-та минута, когато централният защитник Нейтън Аке се разписа с точен изстрел по земя след подаване на Джак Грийлиш. Секунди по-рано удар на Хулиан Алварес срещна гредата на вратата, пазена от Мат Търнър.

До края "артилеристите" нямаха сили да се върнат в мача и по този начин отпаднаха от турнира. От своя страна Манчестър Сити ще чака жребия в понеделник, за да научи съперника си в следващата фаза.

Арсенал ще посрещне Манчестър Сити в двубой от Висшата лига на 15-ти февруари. /БГНЕС