Манчестър Сити и Арсенал с домакински победи

Шампионът на Англия Манчестър Сити продължи със силния старт на сезона, след като разби Борнемут с 4:0 у дома в мач от втория кръг на Висшата лига.

На "Етихад" играчите на Пеп Гуардиола не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и поведоха с три гола още преди почивката след попадения на Илкай Гюндоган, Кевин де Бройне и Фил Фоудън. През втората част автогол на Джеферсон Лерма оформи крайното 4:0 в полза на "гражданите", като този път новият нападател на тима Ерлинг Холанд не успя да се разпише, но се отличи с една асистенция.

На "Емиратс" Арсенал затвърди сериозните си амбиции за този сезон, след като победи Лестър Сити с 4:2. Новият нападател на "артилеристите" Габриел Жезус вкара два гола през първото полувреме, като "лисиците" на два пъти намаляваха изоставането си чрез Джеймс Мадисъб и автогол на Салиба, но веднага след това инкасираха попадения, дело на Гранит Джака и Габриел Мартинели. Жезус добави две асистенции на сметката си, но така и не успя да стигне до хеттрик.

По този начин Сити и Арсенал оглавиха класирането с пълен актив от шест точки, като "гражданите" са с по-добра голова разлика.

Останалите резултати:

Брайтън - Нюкасъл 0:0

Саутхемптън - Лийдс 2:2

Уулвърхемптън - Фулъм 0:0. /БГНЕС