Манчестър Юнайтед среща Ливърпул в предсезонна контрола на 12 юли в Банкок

Манчестър Юнайтед ще играе с Ливърпул на Националния стадион "Раджамангала" в Банкок, който е с капацитет 51 000 седящи места, на 12 юли, в сблъсък определен като „Червената война“ от медиите и феновете в Тайланд. съобщиха от пресслужбите на двата английски гранда, като отборите във Висшата лига подновяват предсезонните си турнета, които бяха спрени заради пандемията от коронавирус.

Срещата между "червените дяволи" и мърсисайдци ще се играе на 12 юли.

Впоследствие Кристиано Роналдо и съотборниците му в тима на „червените дяволи“ ще се изправят срещу представителя на А-лигата Мелбърн Виктори на 15 юли и Палас четири дни по-късно на "Мелбърн Крикет Граунд", който е с капацитет 100 000 седящи места, като се очаква и сериозна посещаемост. „Изминаха две години откакто клубът пътува за последно на международно предсезонно турне, така че нямаме търпение да потеглим и да се съберем отново с нашите фенове в Австралия. Нашите мачове в Мелбърн ще бъдат прекрасна възможност за международните привърженици да видят отблизо техните любими играчи във вълнуващ график от срещи“, сподели главният оперативен директор на Юнайтед Колет Рош.

Когато Ливърпул игра с Виктори на „Мелбърн Крикет Граунд“ през 2013, 95 000 запалянковци посетиха срещата и организаторите очакват подобна бройка, когато Юнайтед гостуват на Мелбърн за първи път от 1999-а насам. „Това е страхотна възможност да представим нашия клуб – Мелбърн Виктори, на света и шанс за нашите членове и фенове да видят специална организация и клуб с толкова голяма история“, каза наставникът на Виктори Тони Попович.

Турнето ще дойде след посредствен сезон за „червените дяволи“, които вероятно ще са с нов мениджър дотогава след временното назначение на Ралф Рангник. Според информациите, клубното ръководство е провели разговори с треньора на Аякс Ерик тен Хаг, с наставника на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино и със селекционера на Испания Луис Енрике за поста. /БГНЕС