Манчестър Юнайтед – Севиля в 1/4-финалите на Лига Европа

Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Севиля в най-интригуващия сблъсък от четвъртфиналите на турнира Лига Европа, отреди тегленият жребий в Нион. „Червените дяволи“ ще приемат на „Олд Трафорд“ рекордьора по трофеи от надпреварата в първия мач между двата тима.

Любопитно е, че на осминафиналите Юнайтед, шампиони от 2017-а, отстраниха друг тим от Андалусия – Бетис. Севиля се справи с турския гранд Фенербахче и продължава да търси седма титла от втория по сила евротурнир, като за последно ликува през 2020 на финала с Интер.

Ювентус посреща Спортинг Лисабон, който елиминира Арсенал след изпълнение на дузпи.

В друг интересен мач от последните осем в ЛЕ Ювентус посреща Спортинг Лисабон в Торино в първия двубой. „Бианконерите“ се справиха с германския Фрайбург, а португалците елиминираха един от фаворитите за трофея Арсенал след изпълнение на дузпи. Победителят от Ювентус/Спортинг ще играе със спечелилия четвъртфинала между Юнайтед и Севиля в полуфиналите на съревнованието.

В другите два 1/4-финала Фейенорд и Рома ще се изправят един срещу друг в повторение на финала от дебютното издание на Лигата на конференциите, където „вълците“ спечелиха с минималното 1:0, докато Байер Леверкузен има за съперник изненадата на турнира – белгийският Юнион Сен Жилоаз.

Първите мачове от 1/4-финалите са на 13 април, а реваншите седмица по-късно. Полуфиналите са съответно на 11 и 18 май, а финалът в тазгодишното издание на Лига Европа е на 31 май на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща.

Пълен жребий за Лига Европа:

Четвъртфинали

Манчестър Юнайтед – Севиля

Ювентус – Спортинг Лисабон

Байер Леверкузен – Юнион Сен Жилоаз

Фейенорд – Рома

Полуфинали

Ювентус/Спортинг – Манчестър Юнайтед/Севиля

Фейенорд/Рома – Леверкузен – Юнион Сен Жилоаз.

Междувременно бе теглен и жребият за четвъртфиналите и полуфиналите в Лигата на конференциите. Уест Хем ще гостува на белгийския Гент. Воденият от Дейвид Мойс тим, който е фаворит за трофея във второто издание на надпреварата, ще се изправи срещу Гент, където се подвизава 20-годишният талант Гифт Орбан. Нигериецът реализира най-бързия хеттрик в историята на евротурнирите, разписвайки се на три пъти в рамките на три минути при победата над Истанбул Башакшехир с 4:1 като гост в реванша от осминафиналната фаза.

В най-интригуващия мач Базел посреща Ница, докато друг от кандидатите за титлата – Фиорентина, гостува на полския Лех Познан. В последния мач от 1/4-финалите Андерлехт посреща АЗ Алкмаар.

Финалът в ЛК е на 7 юни на стадион "Фортуна Арена" в Прага.

Първите мачове са на 13 април, а реваншите са седмица по-късно. Полуфиналите са съответно на 11 и 18 май, а финалът е на 7 юни на стадион „Фортуна Арена“ в Прага.

Пълен жребий за Лигата на конференциите:

Четвъртфинали

Лех Познан – Фиорентина

Гент – Уест Хем

Андерлехт – АЗ Алкмаар

Базел – Ница

Полуфинали

Лех Познан/Фиорентина – Базел/Ница

Гент/Уест Хем – Андерлехт/АЗ Алкмаар. /БГНЕС