Манчестър Юнайтед се класира за финала на Карабао след нова победа над Форест

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за първи финал под ръководството на мениджъра Ерик тен Хаг, след като победи за втори път Нотингам Форест в полуфиналите на турнира Карабао Къп.

"Червените дяволи" имаха комфортна преднина от 3:0 от гостуването си в Нотингам преди седмица, а в сряда вечер спечелиха с 2:0 на "Олд Трафорд", за да отстранят съперника с общ резултат 5:0. По този начин Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Нюкасъл във финала на надпреварата, след като "свраките" победиха Саутхемптън в другия полуфинал.

Въпреки солидния аванс, Тен Хаг отново заложи на силен състав и не даде почивка на основни футболисти като Рафаел Варан, Бруно Фернандеш и Каземиро. Новото попълнение Марсел Забицер нямаше възможност да дебютира, тъй като все още не е получил работна виза. След повече от един час без голове резервата Антони Марсиал откри резултата в 73-та минута, а три минути по-късно Фред удвои, като и за двата гола асистира Маркъс Рашфорд.

Така Юнайтед се класира за финала на Купата на лигата за десети път в историята си, като ще срещне Нюкасъл на "Уембли" на 26-ти февруари. /БГНЕС