Манчестър Юнайтед победи Астън Вила след десетия си обрат за сезона

Отборът на Манчестър Юнайтед отложи с поне още няколко дни празненствата на градския си съперник Манчестър Сити за спечелването на шампионската титла, след като победи Астън Вила с 3:1 като гост в мач от 35-ия кръг на Висшата лига.

Двубоят на "Вила Парк" в Бирмингам се разви по обичайния за "червените дяволи" развой през този сезон, като те допуснаха първия гол, но успяха да стигнат до рекордния си десети пълен обрат през кампанията, за да дръпнат с шест точки пред третия в класирането Челси. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр започнаха по-активно, но бяха попарени в 24-та минута, когато Бертран Траоре се разписа със страхотен диагонален изстрел, дошъл след слаба намеса на Виктор Линдельоф.

Бруно Фернандеш изравни от дузпа в началото на втората част

Само десет минути след почивката гостите вече водеха в резултата, като първо Бруно Фернандеш изравни от дузпа, отсъдена за нарушения на Дъглас Луис срещу Пол Погба, а след това Мейсън Грийнууд вкара с точен удар с левия крак по земя, след като преди това се освободи по добър начин от Тайрън Мингс. Точка на спорта сложи намиращият се в страхотна форма Единсон Кавани, който се разписа с глава след центриране на Маркъс Рашфорд в 87-та минута. Малко след това голмайсторът на бирмингамци Оли Уоткинс получи пресилен втори жълт картон за симулация и бе изгонен от главния рефер Крис Кавана. Лошата новина за Солскяр бе контузията в глезена, която централният защитник Хари Магуайър получи в края.

С този успех Манчестър Юнайтед се доближи на десет точки от лидера Манчестър Сити, като всяка следваща загуба на "червените дяволи" или победа на "гражданите" ще означава титла за Сити. Само след два дни Юнайтед приема Лестър Сити, а в четвъртък е домакин на Ливърпул. Астън Вила заема 11-та позиция с актив от 48 точки.

По-рано днес Уулвърхемптън победи Брайтън енд Хоув Албиън с 2:1 у дома. "Вълците" са 12-ти с 45 точки, докато "чайките" са на 15-то място с 37 точки. /БГНЕС