Малцина се събраха на протест срещу ръководството на БФС

При ниска посещаемост мина днешният протест срещу ръководството на Българския футболен съюз под надслов "Протест за спасение на футбола в България". Пет души с транспаранти се събраха пред Националната футболна база в Бояна, за да изразят недоволството си от управлението на българския футбол и да изразят подкрепа за кандидата за президентския пост Димитър Бербатов, предаде репортер на БГНЕС.

Протестът бе организиран във Фейсбук от групите "Мил Мой Футбол" и "Ритнитопъ", но не успя да привлече по-висока посещаемост. "Имаме две цели, едната е краткосрочна, другата дългосрочна. Краткосрочната ни цел е да спомогнем за по-бързата промяна в българския футбол, ако можем да направим някакъв вид революция, управлението да се смени. Видяхме една доста по-интелигентна кандидатура. Дългосрочната ни цел е бъдеще за децата и да има един нормален детско-юношески футбол, за да може нашите деца от бъдещите поколения да се развиват. За съжаление, до момента виждаме доста ниска посещаемост, което води до разочарование, мисля, че за пореден път българинът показва колко е силен зад клавиатурата и колко е слаб на живо. Ако ние не се вдигнем като обикновени фенове, няма какво да направим, управлението ще си продължи, пореден конгрес, клубовете ще гласуват и доникъде не сме", коментира Михаил Миндев от организаторите на протеста.

Той разкри, че организаторите на протеста застават зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. "Няма да крия, това е единствената кандидатура, която ни грабва окото на нас като фенове и сме силно заинтересовани по-бързо тази кандидатура да влезе в сила. Не познаваме Димитър Бербатов лично, но му симпатизираме много спрямо това, което той направи на терена и всичко, което върши с неговите фондации, отношението към децата и това, което той мисли за българския футбол. Затова заставаме твърдо зад него".

"Със сигурност, това е само началото, искахме да покажем с това мероприятие, че ние имаме желание за промяна и се надяваме това да е само началото. За последните 12 месеца имаме една победа срещу Гибралтар, аз като фен искам да гледам българския национален отбор на европейски и световни първенства. Това не отговаря на нашите критерии, а сме много талантлива нация, със сигурност сме на нивото на Хърватия", допълни Миндев. /БГНЕС