Макрон обеща 150 млн. долара за борба с глада в селските райони

Френският президент Еманюел Макрон обяви ангажимент за 150 милиона долара към Международния фонд за развитие на селското стопанство, което в момента е най-голямата сума, обещана от което и да е правителство, предаде АФП.


Френският лидер направи съобщението чрез видеоклип на фестивала "Global Citizen" в нюйоркския Сентръл парк, където са предвидени изпълнения на артисти, сред които Лорин Хил и Red Hot Chili Peppers.

Събитието "Global Citizen", което се провежда от 2012 г. насам, когато световните лидери се събират в Ню Йорк за Общото събрание на ООН, предлага безплатни билети на поддръжници, които обещават да предприемат действия, като например да изпратят писма до своите правителства с призив за помощ за развитие.

До съботния следобед хиляди хора се бяха събрали на прочутата сцена в парка в Манхатън въпреки студения въздух и постоянния дъжд.

"Трябва да се борим заедно срещу бедността, изменението на климата и за биоразнообразието", каза Макрон. "Затова и ние искаме да дадем своя принос." /БГНЕС