Макрон: Европа през юни 2022 г. е много различна от тази през януари 2022 г.

Европа през юни 2022 г. е много различна от тази през януари 2022 г. Обединени, ние успяхме да вземем решения, които ще структурират нашия континент. В условията на криза. И за напредък. Това написа в своя Туитър акаунт френският президент Еманюел Макрон след срещата на върха на ЕС.

Ето някои от решенията, които той спомена в туита.

„Изправена пред войната в Украйна, обединена Европа реагира бързо и решително. 27-те от нас взеха исторически решения да наложат санкции на Русия и да подкрепят Украйна. И 27-те от нас току-що ѝ дадоха статут на кандидат за членство в нашия Съюз“.

Данък върху въглеродните емисии на европейските граници за вносните продукти.

„Това е първият в света данък, с който ще може върху вноса да се плаща справедливата цена за въглеродните емисии“, пише Макрон.

Регулиране на цифровите гиганти.

„Като ги задължаваме да се сдобият с достатъчно средства за борба с дезинформацията, измамите и онлайн омразата и като ги санкционираме в случай на неспазване на правилата на конкуренцията“, се казва в акаунта.

Минимална работна заплата във всички държави-членки на ЕС: Повишаване на жизнения стандарт на европейците е една от основните цели.

Равенство между жените и мъжете в бизнеса: „Ние го засилихме, като насърчихме по-балансирано представителство на жените и мъжете в управителните съвети“.

Начертахме пътя към нашата енергийна независимост: намаляване на зависимостта ни от изкопаеми горива и диверсифициране на доставките, като постепенно го реализираме, твърди Макрон.

„През шестте месеца на френското председателство на Съвета на Европейския съюз реагирахме бързо и решително на завръщането на войната в Европа. Постигнахме значителен напредък и по програмата си за напредък. Благодарим на екипите за тяхната работа и ангажираност“, заключава френският президент в своя Туитър. /БГНЕС