Майкъл Джексън ще бъде изигран от своя племенник в дългоочаквания биографичен филм

Феновете на Краля на попа вече нямат търпение да разберат кой ще го изиграе в предстоящия биографичен филм за Майкъл Джексън.

Режисьорът Антоан Фукуа („Тренировъчен ден“) обяви, че е намерил идеалната звезда. В публикация в Инстаграм уважаваният режисьор направи голямото разкритие - че главната роля ще бъде изиграна от не кой да е, а собственият племенник на покойния певец - Джаафар Джексън.

Задкулисен кадър показва Джаафар Джексън, който заема много подобна на Майкъл поза в репетиционна зала, изпълнена с огледала, в комплект с емблематичното облекло на поп звездата - от шапката до обувките.

За тези, които се чудят къде е мястото на Джаафар Джексън в семейното дърво на Джексън, 26-годишният младеж е син на члена на „Jackson 5“ Джърмейн Джаксън, който е брат на Майкъл Джексън.

Филмът, подкрепен от Lionsgate, си поставя за цел да разкаже историята на починалата музикална икона, хвърляйки светлина върху ранните му дни, издигането му до върха, най-забележителните му изпълнения и други важни събития, които го превръщат в нарицателно име. Разбира се, над кариерата на певеца е надвиснал и тъмен облак след дългогодишните обвинения в сексуални посегателства над деца, които бяха и все още са повдигнати срещу него.

Тъй като биографичният филм за Майкъл Джексън се реализира благодарение на партньорството с наследството на Майкъл Джексън, не е ясно дали и доколко лентата ще се задълбочи в тези твърдения, включително в процеса от 2003 г., в който певецът е съден и признат за невинен. Изпълнителят категорично отрича всички обвинения срещу него през останалите години от живота си, като семейството му го подкрепя на всяка крачка. През 2009 г. на 50-годишна възраст Майкъл Джексън умира в дома си вследствие на сърдечен арест.

Продуцентът на предстоящия филм, Греъм Кинг, казва, че това, че е Джексън, не е единствената причина Джафар Джексън да получи главната роля. Според „Variety“, Кинг казва, че преди екипът да се спре на племенника на Майкъл Джексън, е бил проведен кастинг по целия свят. В изявлението си Кинг разкрива, че се е запознал с младия изпълнител "преди две години" и веднага е останал удивен от начина, по който той е вдъхнал живот на "духа и личността на Майкъл". По-нататък той заяви, че дори след разглеждане на актьори от цял свят, Джаафар Джаксън останал "ясният" избор и "единственият човек", който може да влезе в „ходещите по Луната“ обувки на Майкъл Джаксън. Подкрепата за младия мъж не спира дотук. Дори неговата баба и майка на Майкъл Джексън, Катрин Джексън, го окуражава, като казва, че внукът ѝ "олицетворява моя син", добавяйки, че е "прекрасно" да го гледа как върви напред с "наследството на семейството".

Що се отнася до Антоан Фукуа, известният на критиката режисьор е изключително зает напоследък, като предлага на публиката по-мощни продукции от всякога. През 2022 г. той застана зад екшън трилъра „Bullet Train“ с Брад Пит като изпълнителен продуцент, както и ръководеше изпълнението на Уил Смит след спечелването на "Оскар" (и шамара) в „Еманципация“.

Преди биографичният филм за Майкъл Джексън, който е озаглавен "Майкъл", да види бял свят, Фукуа ще пусне дългоочакваната трета част от франчайза си с Дензъл Уошингтън - "Equalizer".

Към момента не е обявена премиерна дата за актьорския дебют на Джафар Джексън в "Майкъл". /БГНЕС