Мъск създава свой смартфон, ако Apple и Google се откажат от Twitter

Илон Мъск обеща да пусне свой собствен модел смартфон, ако Apple и Google направят приложението Twitter недостъпно за устройствата с App Store и Google Play, които са собственост на тези компании.

"Надявам се да не се стигне дотам. Но ако нямам друга възможност, ще създам алтернативен телефон", отговори Мъск на коментар на потребител на социална медия, който смята, че ако се наложи, няма да е твърде трудно "човекът, който строи ракети за полети до Марс, да пусне прост малък смартфон".

На 27 октомври Мъск сключи сделка на стойност 44 млрд. долара за придобиване на Twitter - компанията, която притежава едноименната социална мрежа. Новият собственик възнамерява да премахне практиката за постоянно блокиране на потребители и вече се опита да реформира системата за проверка на акаунти, като въведе платени абонаменти.

На 10 ноември обаче продажбата му беше преустановена поради увеличаване на броя на фалшивите акаунти. Масовите уволнения на служители на компанията също са повод за безпокойство: веднага след покупката на компанията Мъск уволни няколко членове на ръководния екип, а след известно време намали персонала почти наполовина. /БГНЕС