Мъск иска да увеличи приходите на Twitter 5 пъти

Предприемачът Илон Мъск, който придобива Twitter, възнамерява да увеличи приходите на компанията повече от пет пъти за шест години. Това съобщи вестник „Ню Йорк Таймс“, позовавайки се на презентация пред инвеститори.

Според информацията Мъск планира до 2028 г. годишните приходи на Twitter да достигнат 26,4 млрд. долара. Миналата година те са били около 5 млрд. долара. Наред с това той иска да промени баланса между приходите от реклама и средствата, събрани от абонаменти, в полза на вторите. Така след шест години приходите от платени абонаменти ще достигнат 10 млрд. долара.

Бизнесменът също така очаква броят на потребителите на социалната мрежа да се увеличи повече от четири пъти до 2028 г. - от 217 милиона потребители в края на 2021 г. до 931 милиона след шест години. В същото време 104 милиона от тях, според плановете на Мъск, ще бъдат платени абонати.

В началото на май Мъск заяви, че Twitter може да се превърне в платена услуга за организации и правителствени агенции, докато социалната мрежа ще остане безплатна за обикновените потребители. /БГНЕС