Мъри ще участва на турнира в Куинс

Двукратният шампион на Уимбълдън Анди Мъри ще загрее за тазгодишния турнир от Големия шлем с участие в Куинс, където е вдигал пет пъти трофея, съобщиха организаторите на надпреварата.

Мъри триумфира на двойки заедно с Фелисиано Лопес в турнира през 2019.

Бившият номер 1, който навършва 34 години в събота, направи емоционално завръщане в Тура след операция на бедрото през 2019, печелейки титлата на двойки в турнира заедно с испанския ветеран Фелисиано Лопес. Мъри, който страда от проблеми в слабините, е играл в три надпревари през 2021 и за последно бе на корта през март.

Той пътува до Италия, за да тренира покрай Мастърса в Рим тази седмица. Намиращият се на 123-а позиция в света шотландец се надява да бъде готов за Ролан Гарос, който стартира на 30 май, но изчаква, за да разбере дали ще получи „уайлд кард“ от организаторите. Турнирът на трева в Куинс, който бе отменен миналата година заради пандемията от коронавирус, започва на 14 юни.

Изминаха много трудни месеци за всички и ще бъде страхотно да играем отново пред домашна публика във Великобритания. Турнирът в Куинс винаги е означавал много за мен – там спечелих първия си мач на ниво АТП. Триумфирал съм на сингъл повече отколкото на който и да е друг турнир в кариерата ми и никога няма да забравя титлата ни на двойки през 2019. Нямам търпение да се завърна там“, каза Мъри. /БГНЕС