Лютви Местан: Борисов е част от Сараите

Апартаментите и суджуците са само джобните пари на истински корумпираните лъвове в България. Този системен проблем може да бъде решен само с радикална промяна на политическата система и разбиването на монопола на ДПС върху гласовете на турците и мюсюлманите в България. Няма по-важна национална задача, защото е вярна аксиомата, че силно ДПС е слабо дясно, на дискредитиран евроатлантически път на развитие.

Това заяви пред бТВ бившият председател на ДПС, сега лидер на ДОСТ, Лютви Местан.

ДПС е с две лица и с две крила. Първото лице е лустро, което представя името и идеите, но второто лице – истинското, их казал пошлото лице на тази партия, са руските зависимости и корупционните интереси, корупционните схеми. А двете крила не случайно са създадени – политическото крило и бизнес крило. В бизнес крилото няма място дори председателят на партията. И събирателната точка се явява вождът – Ахмед Доган, заяви Местан.

Аз бях председател на политическото крило на ДПС и мога да нося отговорност единствено за политическите решения и единството, които съм защитавал, подчерта още Местан в отговор на въпрос на водещия.

ДПС е всичко друго, но не и пронатовска, проевропейска партия, допълни още той.

Според бившия лидер на движението това устройва и Бойко Борисов, защото ако се разкрие реалното участие на ДПС, макар и задкулистно, в управлението на страната ще рухне и останалия авторитет, който и без това ерозира ускорено.

Местан припомни, че Борисов е дошъл на власт с анти-Доган послания, но вместо да изпълни обещанията си, той е станал част от Сараите.

Борисов ще слезе от властта и заради тежките зависимости от Доган. Въпросът вече не е за Борисов. Неговото политическо време изтича, каза още Лютви Местан и посъветва „да се проследи пътят на парите”. /БГНЕС