Лука Дончич ще плати погребенията на жертвите при стрелбата в Белград

Звездата на Далас Маверикс обяви, че ще плати погребенията на деветимата загинали при трагедията, разиграла се в основно училище в сръбската столица Белград.


„Заради трагедията и загубените невинни детски животи, сърцето ми е разбито. Мислите ми са със семействата на жертвите и с цялата нация. Моята фондация оказва подкрепа на всички семейства, ученици и учители на ОУ "Владислав Рибникар", обяви словенецът, който е един от най-добрите европейци в НБА.

Както е известно седмокласник застреля осем деца и пазача в сряда сутринта. Седем тежко ранени ученици и пострадал учител са настанени в болница, съобщават държавните медии в западната ни съседка.

Полицията арестува 13-годишният извършител. По предварителни данни той е действал под въздействието на наркотици, но мотивите му са в процес на изясняване. Нападателят е планирал стрелбата един месец предварително, като е имал списък с деца, които да атакува, както и подробна информация за това в кои класни стаи ще влезе първо, съобщиха от полицията.

Стрелецът е изготвил план на входа и изхода на училището, който е открит намерен на бюрото му, и е посочил приоритетни цели. Стрелецът е бил жертва на насилие от страна на връстници, потвърди министърът на образованието. /БГНЕС