Луис Енрике вече няма да води Испания, Морено го заменя

Луис Енрике се оттегля от поста селекционер на Испания поради семейни причини.

Селекционерът на Испания Луис Енрике се оттегли от поста си поради "семейни причини", а на негово място начело на тима ще застане досегашният му асистент Роберто Морено. 49-годишният Енрике не води Испания в последните три мача на тима от квалификациите за Евро 2020 срещу Малта, Фарьорските острови и Малта, спечелени под ръководството именно на Морено. В последствие Енрике е съобщил на Испанската футболна федерация, че няма да продължи да изпълнява функциите си на национален селекционер.

"Ние напълно разбираме неговата ситуация и ще продължаваме да го правим. Трябва да благодаря на Луис Енрике за свършената работа. Вратите на националния отбор винаги ще са отворени за него", заяви президентът на Федерацията Луис Рубиалес. "Роберто ще застане начело на тима със същата продължителност на договора, както досега. Той ще има задачата да ни класира и води на Евро 2020, където да се представим добре", допълни той.

Морено бе асистент на Енрике във всичките му отбори досега - Селта, Рома, Барселона и Испания. "Бил съм рамо до рамо с Луис в някои от най-изискващите отбори в света в последните девет години. Ако спечелим Европейското първенство, никой няма да си спомня дали треньорът е имал достатъчно опит", коментира Морено във връзка с това, че досега не е бил старши-треньор. "Чувствата ми са смесени. Винаги съм мечтал един ден да стане старши-треньор, но не и по този начин. Ще се опитаме да продължим това, което Луис Енрике започна, като спечелим Евро 2020", допълни Морено. /БГНЕС