Лудогорец показа кой командва в Първа лига с обрат срещу Черно море

Лудогорец спечели с 3:1 домакинството си на Черно море от 21-вия кръг на efbet Лига. Победата качи шампионите на върха с 45 точки, колкото имат още Черно море и ЦСКА, но разградчани са с най-добри показатели в мачовете с преките си конкуренти за титлата. Освен това тимът на Георги Дерменджиев е изиграл двубой по-малко.


Черно море поведе още в 9-ата минута с гол на дебютанта Даниел Мартин, който се възползва от грешка в защитата на домакините. В 13-ата Фон Витри се реабилитира, добре изведе Текпетей по дясното крило, откъдето той намери Руан Секо, който на близка греда засече топката в мрежата.

В 36-ата минута Рик Джонатан бе изведен добре, преодоля Атанасов и копна топката над плонжа на Дюлгеров. Иса се върна и изчисти от гол линията, но недостатъчно добре и Секо отблизо прати топката в опразнената врата. Якуб Пьотровски оформи крайното 3:1 в края на полувремето с хубав удар.

Дебют за домакините направи Ивайло Чочев, който смени Педро Нареси на почивката.

В 47-ата минута Андреяс Калкан бе изведен сам срещу вратаря на Лудогорец, който влезе брутално в краката на новото попълнение на Черно море, но Чинков не отсъди дузпа. Такава не бе свирена и след разглеждане от ВАР. В 51-вата минута Исмаил Иса изведе Калкан, който прехвърли стража на разградчани, но топката срещна страничната греда.

Текпетей пусна пас към Руан Крус зад гърба на отбраната на Черно море в 68-ата минута. Бразилецът бе напредна сам срещу Дюлгеров, след което стреля, но топката се спря в десния страничен стълб на вратата. След края на ситуацията страничният съдия правилно маркира засада на Руан Крус. В 90-ата Едгар Пашеко проби отдясно и пусна остър пас по земя към Калкан, който стреля, но не намери целта. В продълженията на срещата Атанас Илиев бе изведен на добра позиция, но стреля покрай вратата.

В следващия кръг "червените" гостуват на стадион "Тича" във Варна в друг директен сблъсък за върха, докато за разградчани предстои визита на Берое в Стара Загора. /БГНЕС