Лудогорец обърна Локомотив София в "Надежда"

Отборът на Лудогорец се върна на победния път в Първа лига, след като победи Локомотив София с 3:1 като гост в последен мач от 10-ия кръг на първенството. В последния си мач от Лигата "орлите" направиха домакинско равенство с Ботев Пловдив, а днес играчите на Ивайло Петев трябваше да правят пълен обрат за трите точки.


На стадиона в столичния квартал "Надежда" домакините поведоха в резултата още в 12-та минута, когато Диого Тейшейра се възползва от грешка на централния защитник на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг и вкара за 1:0. Шампионите така и не успяха да изравнят преди почивката, но в 59-та минута стигнаха до гол, след като Руан Секо завърши многоходова комбинация с техничен удар. По-малко от десет минути след това разградчани вече водеха след гол на Клод Гонсалвеш с глава от близко разстояние след добро центриране на Иван Йорданов. В 76-та минута Кайо Видал подпечата успеха на гостите след нелепо неразбирателство в отбраната на "железничарите".

По този начин Лудогорец записа пети успех от началото на сезона и се изкачи до пето място в класирането с 16 точки, 12 по-малко от лидера Локомотив Пловдив, който обаче е изиграл два мача повече. Локомотив София заема 11-та позиция с актив от 9 точки. /БГНЕС