Лудогорец сложи край на "синия" терор за Купата на България

Лугодорец победи Левски с 2:1 в Разград и сложи край на "синия" терор в турнира за Купата на България. Шампионите се нуждаеха от обрат, за да избегнат ново поражение от столичани, които миналия сезон ги спряха на полуфинал след две победи. За последно разградчани спечелиха трофея през 2014 година.

Левски поведе чрез Уелтон, който се разписа в 61-ата минута. Крилото засече центриране отляво на Цунами и матира Слуга, който не успя да реагира и топката влезе в мрежата. Домакините имаха претенции за игра с ръка, но след намесата на ВАР попадението бе правилно зачетено.

Лудогорец изравни с попадение на Игор Тиаго, който в 69-ата минута с първото си докосване изравни. Той засече центриране на Пьотровски. Попадението също беше проверявано с ВАР, тъй като гостите имаха претенции за засада.

В 78-ата шампионите стигнаха до пълен обрат с гол на Текпектей, който стеля от 20 метра в центъра на вратата, но младият Андреев не се намеси убедително и топката мина под лявата му ръка и влезе в мрежата за 2:1.

Левски тръгна да търси израняване и създаде няколко шанса, но Слуга отново не допусна гол. Драмата настъпи в заключителните минути, когато ВАР отсъди доста спорна дузпа за Левски, но Кордоба стреля нескопосано в аут. Така Лудогорец за пръв път в историята си елиминира Левски в турнира за Купата на България. /БГНЕС

Категории: