Лудогорец се качи на върха след класика срещу ЦСКА 1948

Лудогорец загря за първия двубой от третия предварителен кръг на Шампионска лига срещу Олимпиакос с класически успех над ЦСКА 1948 с 3:0 в среща от втория кръг на Първа лига.

Лудогорец продължи със силното си представяне от началото на сезона.

На „Хювефарма Арена“ играта през първата част бе равностойна, като и двата отбора редуваха атаки в едно динамично откриващо полувреме. Гостите от София отправиха два точни удара по посока вратата на Серджио Пад, но дадоха две жертви в лицето на Симеон Петров и вратаря Даниел Наумов, които напуснаха принудително терена и бяха заменени съответно от Марио Дилчовски и Димитър Тодоров. Шампионите поведоха в добавеното време на първите 45 минути след попадението с глава на Бърнард Текпетей, което бе и първи точен удар за разградчани.

След паузата възпитаниците на Валдас Дамбраускас увеличиха оборотите и сложиха точка на спора с два бързи гола. Техни автори станаха резервата Дорин Ротариу и Елвис Ману. До края домакините можеха да вкарат още попадения, но пожалиха хаотичните играчи на съперника след пропуски пред вратата на Тодоров. Така, Лудогорец се изкачи на върха в класирането с пълен актив от шест точки след дебютните си две срещи от новия шампионат. ЦСКА 1948 записа втора поредна загуба след тази от ЦСКА с 2:4 в дебюта на новия наставник Мирослав Миндев.

За „зелените“ предстои гостуване на гръцкия първенец Олимпиакос в Пирея идния вторник, докато армейците продължават във вътрешното първенство с домакинство срещу новака Локомотив София в търсене на първи точки през кампанията в Първа лига. /БГНЕС