Лудогорец с тежко гостуване на "Тича" преди сблъсъка с Аякс

Нови два мача от шестия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 19:00 часа Ботев Пловдив приема Крумовград, а от 21:15 Черно море е домакин на Лудогорец.

Нови два мача от шестия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 19:00 часа Ботев Пловдив приема Крумовград, а от 21:15 Черно море е домакин на Лудогорец.

Шампионите се стабилизираха след шокиращата загуба от новака Крумовград в откриващия кръг от първенството, като след това записаха три поредни успеха, включително и срещу конкурента си за титлата ЦСКА с 3:0 в последния кръг. Общо "орлите" вкараха 12 гола и не допуснаха нито един в последните си три мача в Първа лига. От своя страна Черно море се справя страхотно от началото на кампанията и след равенството с Арда в първия кръг "моряците" регистрираха четири поредни победи, включително с 5:1 срещу Славия в София в последния кръг. Един от големите въпроси преди двубоя е дали Лудогорец ще спести сили за големия мач с нидерландския гранд Аякс в четвъртък.

В ранния мач Ботев Пловдив ще се опита да вземе първа победа през сезона срещу Крумовград. "Канарчетата" записаха две равни и три загуби под ръководството на новия треньор Станислав Генчев в първите си пет двубоя. Дебютантът в елита Крумовград може да се похвали с две страхотни победи - срещу шампиона Лудогорец и бронзовия медалист от последния сезон ЦСКА 1948. Тимът обаче загуби другите си три мача.

Пълна програма за шестия кръг на Първа лига:

Петък, 18 август

19:00, Локомотив София - Хебър 0:1

21:15, Локомотив Пловдив - Арда 1:0

Събота, 19 август

Берое - Славия 3:0

Ботев Враца - ЦСКА 0:2

Неделя, 20 август

19:00, Ботев Пловдив - Крумовград

21:15, Черно море - Лудогорец

Понеделник, 21 август

20:30, ЦСКА 1948 - Етър. /БГНЕС

Категории:

Тагове: