Лудогорец потвърди за раздялата с Валдас Дамбраускас

Ръководството на Лудогорец потвърди, че ще се раздели с треньора на първия тим Валдас Дамбраускас, а в днешния двубой с Левски шампионите ще бъдат водени от асистента на литовеца Станислав Генчев.

"Управителният съвет на Лудогорец взе решение да започне преговори с Валдас Дамбраускас и Мариус Скендерис за прекратяване на договорите им като старши треньор и помощник-треньор на Лудогорец. В днешния мач с Левски отборът ще бъде воден от Станислав Генчев. Подробности ще бъдат съобщени допълнително от ПФК Лудогорец", съобщиха днес от клуба, с което потвърдиха информациите, появили се по-рано в медиите.

Валдас Дамбраускас

До раздялата с Дамбраускас се стига след колебливите резултати на тима в последния месец и половина, в който първо разградчани загубиха от Малмьо в плейофите за груповата фаза на Шампионската лига, след което започнаха само с една точка в два мача в групите на Лига Европа, включително и домакинска загуба от Цървена Звезда по-рано тази седмица. "Орлите" допуснаха и изненадваща загуба от Славия в Първа лига, като изпитаха и много трудности, преди да победят Спартак Варна в мач от 1/16-финалите за Купата на България.

Литовският специалист Валдас Дамбраускас пое Лудогорец в началото на 2021 година и изведе тима до рекордна 10-та поредна титла на България с убедително представяне в Първа лига. Разградчани обаче бяха отстранени от ЦСКА в полуфиналите за Купата на България през миналия сезон, но преди началото на новата кампания победиха "червените" за трофея от Суперкупата на България. "Орлите" започнаха силно представянето си в квалификационните кръгове на Шампионската лига, като отстраниха последователно беларуския Шахтьор Солигорск, словенския Мура и гръцкия гранд Олимпиакос, преди да бъдат спрени от шведския Малмьо, с което започна и лошата серия на тима.

Мачът между Левски и Лудогорец от 10-ия кръг на Първа лига е тази вече от 20:15 часа на стадион "Георги Аспарухов". /БГНЕС