Лудогорец поглежда към втори квалификационен кръг на Шампионската лига

Лудогорец поглежда към втори предварителен кръг на Шампионската лига. Българският шампион спечели първия си мач срещу черногорския първенец Сутиеска с 2:0, а тази вечер, от 22:00 часа българско време, ще брани преднината си на стадион „ДГ Арена“ в Подгорица.

„Зелените“ на Анте Шимунджа загряха по отличен начин за реванша с черногорците, след като започнаха с класическа победа защитата на титлата в България, надигравайки новака Септември София с 3:0 в столицата.

Българският шампион ще се опита да довърши започнатото срещу черногорците.

В понеделник техническият директор на „милионерите“ Козмин Моци обяви, че целта пред отбора е класиране за групите на най-престижния европейски клубен турнир. „Нашата цел е да се класираме за групите на Шампионската лига. Още не сме играли срещу топ отбори, но шампионът на Черна гора не е толкова лесен съперник. Първите мачове винаги са много тежки. Момчетата са все още изморени от лагера. Има неща, които могат да се променят, но аз се надявам, че играчите са си взели поуки. Резултат от 2:0 е един от най-опасните. Все още не сме се класирали, така че съм сигурен, че ще излязат ще се борят 90 минути за нова победа. Отиваме не само да победим за самочувствие, а и да трупаме точки за България. Лудогорец винаги излиза за победа“, коментира бившият футболист на разградчани.

Подобно предупреждение към своите футболисти отправи и наставникът Шимунджа, който побърза да охлади страстите след успеха в Разград, дошъл след късни голове на Антон Недялков и новото попълнение Матиас Тисера, казвайки, че предстои реванш, който няма да бъде по-лек от първата среща. Колегата му Милия Савович също изрази надежди след първия мач, че при по-активна игра в атака, неговият тим може да навакса изоставането си.

Победителят от Лудогорец и Сутиеска ще се изправи най-вероятно срещу ирландския Шамрок Роувърс, който спечели първия си мач с малтийския Хибърниънс с класическото 3:0. /БГНЕС