Лудогорец отстъпи на Цървена звезда в Разград

Лудогорец загуби от Цървена звезда с 0:1 като домакин в двубой от група F на Лига Европа, игран на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Българският шампион отправи първия си и оказал се единствен точен удар по посока вратата на Зоран Попович още в самото начало на срещата, но той не бе голов. Малко след това Бърнард Текпетей, който уцели греда за „зелените“ подаде в наказателното поле, където топката бе засечена от Клод Гонсалвеш, но там с решителна намеса се отчете Страхиня Еракович. От другата страна, сръбският първенец имаше две добри ситуации пред Кристиан Кахлина, като при първото Ел Фарду Бен Набухане не успя да се справи в наказателното поле на съперника, а при второто стражът на Лудогорец бе на място при далечен удар на Лоис Диони.

След почивката възпитаниците на Деян Станкович дочакаха своя миг, дошъл в 64-та минута, когато Гелор Канга с неспасяем шут не остави шансове на Кахлина за 1:0. Играчите на Валдас Дамбраускас останаха в намален състав след втория жълт картон на Сисиньо в 77-та минута, но въпреки това бяха по-дейни в заключителните мигове. Родният тим пропусна отлична възможност да стигне до точка чрез Мавис Чибота, който не успя да се възползва от грешка на излезлия Попович, стреляйки агонизиращо близо до гредата. Преди това, Звезда можеха да убият интригата с втори гол, но пропуск направи Набухане.

Така, Лудогорец остава с една точка от първите си два мача в групата след равенството при гостуването на Мидтиланд. За Цървена звезда това бе втори пореден успех след този над Брага на старта, с който Станкович и компания оглавяват група F с шест точки. В другия мач от групата Брага удари Мидтиланд с 3:1 и вече има три точки.

В следващите срещи Лудогорец приема португалците на 21 октомври от 19:45 часа българско време, докато Цървена звезда гостува на датчаните. /БГНЕС