Лудогорец излиза срещу Сутиеска в търсене на добър аванс преди реванша

Лудогорец започва участието си в европейските клубни турнири този сезон с домакинство на черногорския Сутиеска Никшич. Първият двубой от I предварителен кръг на Шампионската лига е насрочен за днес от 20:45 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Анте Шимунджа

Българският шампион изигра добра лятна подготовка, като записа победи над Струмска Слава и австрийския Блау-Вайс Линц, преди да направи равенство с Гройтер Фюрт след два часа игра. Последва класическа загуба от Ференцварош, но „зелените“ бързо се реваншираха с успех със същия резултат над деветкратния шампион на Германия Нюрнберг.

Старши треньорът на „милионерите“ Анте Шимунджа бе категоричен на днешната си пресконференция, че мачът с черногорския шампион ще бъде труден за неговия отбор. „Да, бих казал, че разузнахме Сутиеска. Написахме си домашното. Имаме информация за съперника и очаквам максимално усилия от нашия тим. Знаем,че мачът ще е много труден. Все пак това е Шампионска лига и ще влезем с максимално уважение към съперника. Всички са максимално концентрирани. Ние уважаваме Сутиеска, има два мача, не мога да кажа, че ще решим всичко още в първия. Вярваме в себе си и в качествата ни. Най-важното е какво ще покажем ние“, добави още той, като поясни, че Кирил Десподов не е готов за пълни 90 минути.

Реваншът е седмица по-късно отново във вторник, 12 юли, от 22:00 часа българско време. /БГНЕС