Лудогорец излиза на "Олимпико" за решаваща битка с Рома

Отборът на Лудогорец ще гостува на Рома днес, от 22:00 часа българско време в последния си мач от груповата фаза на Лига Европа. Двата тима влизат в пряк сблъсък за второто място в групата и участие в плейофите на турнира напролет, докато завършилият на трето място ще играе в Лига на конференциите.

"Орлите" имат леко предимство пред именития си съперник, като двата тима са с по 7 точки, но шампионите на България имат предимство в преките двубои след успех в първия мач в Разград. Това означава, че равенство ще е достатъчно за тима на Анте Шимунджа, за да запази втората позиция в групата, докато играчите на Жозе Моуриньо се нуждаят от задължителна победа пред своите фенове.

"Ако не спечелим, отиваме в Лигата на конференциите, но ние искаме да продължим в Лига Европа, така че нас ни удовлетворява само победата. Мачът ще е труден, защото ние сме под напрежение, но това важи и за нашия съперник, който ни победи в предишния мач", коментира Моуриньо преди срещата. "Но стадионът отново ще е пълен и ако успеем да направим атмосфера като в мач от елиминации, както направихме миналия сезон, тогава с тази атмосфера и желанието на играчите, можем да постигнем желания резултат", допълни португалецът.

В навечерието на мача "вълците" получиха добри новини, след като наказанието на Николо Дзаниоло бе намалено и той ще може да играе срещу Лудогорец.

"Ние сме в позиция да решим нашата съдба. Рома има голяма амбиция да ни победи и да ни даде утешителната награда, но тя не е за нас. Ние няма да сме доволни от третото място. Искаме да продължим в Лига Европа. Мачът с Лацио отпреди 8 години е хубав спомен. Сега съперникът е друг, но ще опитаме да го победим. Знаем, че Дибала е контузен, но други техни играчи се връщат. Няма как да променят нещо. Ще видите едни момчета, които искат резултат и са гладни", заяви треньорът на "орлите" Анте Шимунджа. /БГНЕС