Лудогорец и ЦСКА започват участие в груповата фаза на евротурнирите днес

Отборите на Лудогорец и ЦСКА ще започнат участието си в груповата фаза на Лига Европа и Лигата на конференциите тази вечер. От 19:45 часа българско време шампионите на България гостуват на датския Мидтиланд в двубой от група F на Лига Европа. "Орлите" ще бъдат без своя треньор Валдас Дамбраускас, който не замина с тима за Дания, след като даде положителна проба за коронавирус. В негово отсъствие разградският тим ще бъде воден от помощника му Станислав Генчев.

ЦСКА ще премери сили с Рома за втора поредна година

"Мидтиланд продадоха доста футболисти, но начинът им на игра - агресивен футбол с повече единоборства между здрави футболисти, е запазен. Типично за скандинавските отбори, залагат на физически здрави футболисти. Ние извадихме поуките си от Малмьо, така че надявам се да покажем и на практика, че се учим от грешките си. Силите са изравнени. Всеки може да победи всеки. Няма изявен фаворит, което е добре за нас. Ще се борим за първото място, дано да успеем да го спечелим", каза Генчев.

От 22:00 часа ЦСКА гостува на италианския гранд Рома в среща от група С на Лигата на конференциите. "Червените" се изправят срещу "вълците" за втора поредна година, след като постигнаха равенство и победа срещу римляните в груповата фаза на Лига Европа миналата година.

"Това, което момчетата направиха, е блестящо и похвално. Вече сме в групите и те ще могат да трупат опит. Трябва да защитим честта и достойнството на ЦСКА. Именно в такива моменти футболистите ни не трябва да пропускат възможността да покажат качествата си пред цяла Европа", коментира треньорът на "армейците" Стойчо Младенов.

Програма на българските отбори за четвъртък:

19:45, Мидтиланд - Лудогорец

22:00, Рома - ЦСКА. /БГНЕС