Лудогорец с ценна точка от гостуването в Москва

Отборът на Лудогорец спечели важна точка от гостуването си на ЦСКА Москва, след като срещата между двата тима от груповата фаза на Лига Европа завърши при равенство 1:1.

Шампионите на България бяха записали две загуби от Еспаньол в последните си два мача от турнира, но се представиха солидно в столицата на Русия и заслужиха ремито. Двубоят бе равностоен, като домакините от ЦСКА има съвсем лек териториален превес, но „орлите“ бяха опасни на контраатака и успяха първи да нанесат своя удар в 66-та минута, когато Вандерсон бе намерен в наказателното поле на съперника с точен дълъг пас и свали по много точен начин топката за Клаудиу Кешеру, който не сбърка от близка позиция и откри резултата. За Кешеру това бе четвърти гол в груповата фаза на Лига Европа. Възпитаниците на Виктор Гончаренко натиснаха в търсене на изравнителен гол и стигнаха до него в 76-та минута, когато след продължителна атака, Фьодор Чалов получи топката в малкото наказателно поле и преодоля Пламен Илиев за 1:1. В оставащите минути не паднаха повече попадение и двата тима поделиха точките.

В другия мач от групата Ференцварош и Еспаньол направиха равенство 2:2 в Будапеща, което остави Лудогорец на второ място в групата със седем точки. Това означава, че разградчани трябва да избегнат загубата при домакинството си на Ференцварош в последния мач от групата, за да се класира за елиминационната фаза на турнира. Еспаньол вече има 11 точки и си осигури първото място в групата, докато ЦСКА ще завърши на последна позиция, след като има само две точки след пет мача. /БГНЕС