Лоренцо Мичели: Не беше нашият ден

Селекционерът на националния отбор на България за жени Лоренцо Мичели заяви, че загубата от Бразилия по никакъв начин не променя ситуацията на отбора ни в битката за оставане във Волейболната лига на нациите.

"Не беше нашият ден. Започнахме добре, опитахме се да играем нашата игра, но в много ситуациите не направихме това, което искаме. В първия гейм, когато водихме 17:14, пропуснахме няколко ситуации, които бяха в нашите ръце. В средата на втория гейм загубихме пътя си в мача и затова се стигна до този резултат. Не искам да обвинявам момичетата за случилото се, но Бразилия е отбор, срещу който, ако бъркаш, те кара да плащаш двойно или тройно. Не е това начинът, по който ние искахме да играем, но няма да виня никого", заяви Мичели.

"Блокадата е нашата най-голяма сила, така че няма какво да говорим за нея. Това, което ние не направихме както трябва, беше посрещането. Всъщност отборът играе дотолкова, доколкото работи посрещането му. Ако то не работи, не може да организираме атаките. Аз няма да кажа, че някой конкретен състезател не си е свършил работата. това е отборна игра и в мача с Бразилия имаше елементи, които не се получаваха", добави италианският специалист.

Попитан за битката между отборите претенденти за оставане в Лигата на нациите и през следващия сезон, Лоренцо Мичели заяви: "Аз съм оптимист. Една победа или една загуба не може да промени нашата настройка. Не можем да променим резултатите, които се получиха в изминалите два мача в София. Добри или лоши, те са вече в историята. Ние гледаме към следващия мач. Но генерално - не мисля, че загубата от Бразилия променя с нещо ситуацията ни с оставането във Волейболната лига на нациите." /БГНЕС