Локомотив Пловдив спря ЦСКА на "Българска армия"

Отборът на Локомотив Пловдив спря победния път на ЦСКА в Първа лига, след като двата тима направиха равенство 1:1 на стадион "Българска армия" в мач от 22-ия кръг на първенството.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 9-та минута, когато централният нападател Дюкенс Назон се освободи добре от защитник на съперника и със силен удар прати топката във вратата на Динко Хоркаш. "Смърфовете" изравниха в 41-та минута, когато капитанът на тима Димитър Илиев изведе добре Ерик Сорга и нападателят на пловдивчани вкара с удар по земя. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след дълга проверка от ВАР голът бе зачетен.

И двата тима имаха претенции за дузпа, които бяха подминати, но домакините все пак получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар в 87-та минута за нарушение на Мартин Паскалев срещу Маурисио Гарсес. Зад топката застана капитанът на ЦСКА Юрген Матей, но неговият удар срещна страничната греда и в крайна сметка двата тима поделиха точките.

След този мач "армейците" водят с четири точки пред Лудогорец, но утре "орлите" могат да се доближат на точка от своя конкурент, ако вземат домакинството си на Пирин. Локомотив Пловдив заема четвърто място в класирането с актив от 38 точки. /БГНЕС