Локомотив и Ботев поделиха точките в 113-то дерби на Пловдив

Локомотив Пд и Ботев Пд завършиха наравно 1:1 в 113-то градско дерби между „черно-бели“ и „жълто-черни“ от деветия кръг на Първа лига.

Двата градски съперника остават с по 40 победи в дербито.

Гостите, които влязоха в сблъсъка със самочувствието на един от лидерите в класирането преди днешното дерби на стадион „Локомотив“ в парк „Лаута“, изиграха по-силен първи половин час и откриха чрез Виктор Генев. Капитанът на „канарчетата“ Тодор Неделев центрира в наказателното поле, където топката стигна до Генев и той с акробатичен удар преодоля Лукас Рейдър.

Положението бе преразгледано от Системата за видеоповторение (ВАР) за евентуална игра с глава на Кевин Янсон, която щеше да направи активна позицията на Генев и той да е в засада, но в крайна сметка арбитрите на ВАР-а прецениха, че бранителят не е играл с топката и зачетоха гола. Локомотив заигра по-добре и закономерно стигна до изравнително попадение в началото на втората част.

Венсан Марсел се оказа най-съобразителен след опит за удар на капитана на „смърфовете“ Димитър Илиев и с плътен шут прониза Георги Аргилашки. В 57-та минута Неделев напусна принудително терена, като бе изнесен на носилка, след като получи травма на глезена. Все още не е ясно какво е състоянието на българския национал. До края на двубоя не паднаха нови попадения и така двата отбора не поеха предимство в прякото съперничество – „черно-белите“ остават с 40 победи, колкото имат и „жълто-черните“, при 33 равенства.

Ботев е еднолично на първа позиция с 18 точки, една повече от втория Славия, който в понеделник гостува на Локомотив София. Локомотив е 11-и със седем пункта. В следващия кръг „канарчетата“ приемат ЦСКА 1948, докато „смърфовете“ са гости на Берое. /БГНЕС