Локо София удари Лудогорец и нанесе първа загуба на шампионите

Локомотив София надигра Лудогорец с минималното 1:0 у дома в среща от 12-ия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал „Надежда“ „железничарите“ стигнаха до победата с попадение на Франса в 71-та минута.

"Железничарите" продължиха със силните си изяви от началото на сезона.

Още в 14-та минута на двубоя шампионите останаха в намален състав след директния червен картон на Сисиньо. Въпреки численото си преимущество на терена, възпитаниците на бившия наставник на „зелените“ Станислав Генчев рядко застрашаваха вратата на Серджио Падт, докато гостите отправиха няколко шута по посока стража на локомотивци Александър Любенов.

Нулевото равенство се запази до 71-та минута, когато Франса наказа грешка в отбраната на разградчани, за да открие резултата. Голът на атакуващия футболист бе и плод на активизиралата се игра на столичани в заключителните минути. Локомотив удържа преднината си, въпреки че на свой ред остана с десет човека след директния червен картон на Антонио Вутов.

По този начин тимът на Генчев продължи със силното си представяне, след като по-рано направи равенство с ЦСКА и надви Левски у дома, а сега нанесе дебютно поражение на шампионите в Първа лига. „Железничарите“ са шести с 21 точки, на две от върха, където продължава да бъде Лудогорец, който обаче може да бъде изместен от три отбора – ЦСКА 1948, Локомотив Пд и ЦСКА, които тепърва имат да играят своите мачове. В следващия кръг Локо София гостува на Хебър, докато шампионите първо гостуват на ХИК Хелзинки в Лига Европа, а след това приема ЦСКА за първенство. /БГНЕС