Локо Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България

Отборът на Локомотив Пловдив се превърна в първия полуфиналист за Купата на България, след като победи Етър със 7:6 (1:1 в редовното време и продълженията) в изключително оспорван и драматичен мач от надпреварата.

Във Велико Търново двата тима бяха равностойно, като домакините имаха териториално предимство, но трудно стигаха до чисти голови положения. Всичко най-интересно се случи в последните 20 минути на двубоя, като първо ветеранът Иван Стоянов даде преднина на „виолетовите“ 73-та минута с точно изпълнение от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Румен Руменов. Десет минути по-късно „смърфовете“ се върнаха в мача с попадение на капитана си Димитър Илиев, който бе оставен сам в наказателното поле и не сбърка от близко разстояние.

В крайна сметка се стигна до продължения, в които двата тима бяха предпазливи и не отбелязаха нов гол, което прати мача до дузпи. Те бяха изключително драматични, като след пропуски на Елитон и Асен Георгиев, Етър дръпна с 3:1, но възпитаниците на Красимир Балъков пропуснаха две поредни възможности да затворят мача. Дузпите продължиха с пропуски на Везалов и Стоянов, като в крайна сметка бяха изпълнени общо 20 дузпи, преди да се стигне до победното спасяване на вратаря на Локомотив Илко Пиргов при удара на Пламен Гълъбоя.

По този начин Локомотив Пловдив се класира за полуфиналите на Купата на България и ще чака да научи следващия си съперник в надпреварата. /БГНЕС