Ливърпул не постигна обрат в Бергамо и приключи с Лига Европа

Ливърпул отпадна в четвъртфиналите на Лига Европа, след като бе отстранен от италианския Аталанта с общ резултат 1:3. На реванша в Бергамо "червените" спечелиха с 1:0, но това не бе достатъчно да наваксат големия пасив от първата среща на "Анфийлд".


Мърсисайдци започнаха втория мач по отличен начин и още в 7-та минута Мохамед Сахал откри резултата от дузпа, с което даде надежди за паметен обрат. Египетският нападател имаше отличен шанс да покачи на 2:0 през първата част, но пропусна, останал сам срещу вратаря на домакините. След почивката домакините се отбраняваха умело и не позволиха на съперника да стигне до опасности.

Така Аталанта стигна до първи европейски полуфинал от 1988 година насам за радост на феновете в Бергамо, които отпразнуваха бурно успеха. За тима на Джан Пиеро Гасперини предстои сблъсък с Олимпк Марсилия в полуфиналите. Френският тим отстрани Бенфика след изпълнение на дузпи на "Стад Велодром".

В другия полуфинал от турнира сили ще премерят Рома и Байер Леверкузен. "Вълците" записаха втора победа над Милан и спечелиха двубоя с общ резултат 3:1, докато Байер на Шаби Алонсо регистрира 44-ти пореден мач без загуба след 1:1 срещу Уест Хям в Лондон и успех с 3:1 в общия резултат. /БГНЕС