Ливърпул стартира защитата на титлата си с труден успех над борбения Лийдс

Ливърпул победи Лийдс с 4:3 в зрелищен мач от първи кръг на Премиършип, игран на стадион "Анфийлд Роуд". Мохамед Салах бе с ключов принос за успеха на домакините, след като реализира хеттрик.

Египтянинът стана първият играч на Ливърпул, който се разписва във всеки мач от откриването на шампионата в продължение на четири поредни сезона.

Лийдс се представи повече от достойно и бе близо до това да стигне до точка в първия си мач в елита след 16-годишно отсъствие. Салах откри резултата от дузпа в 4-ата минута, а Джак Харисън възстанови равенството в 12-ата минута. В 20-ата Върджил ван Дайк отново изведе Ливърпул напред с попадение с глава, но след 10 минути Лийдс отново изравни чрез Патрик Бамфорд. Само три минути по-късно Салах вкара втория си гол в срещата и Ливърпул поведе с 3:2. Новакът във Висшата лига на Англия не смяташе да се предава и в 66-ата минута отново възстанови паритета с точен изстрел на Матеуш Клих. В 88-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на Ливърпул, която Салах реализира и донесе победата на мърсисайдския тим. Въпреки поражението, Лийдс впечатли с представянето си, докато трите пропуснати гола трябва да дадат повод за размишления на Юрген Клоп. /БГНЕС