Ливърпул срещу Реал Мадрид в повторение на финала от Шампионската лига

Отборите на Ливърпул и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг в дерби от осминафиналите на Шампионската лига тази вечер. Двубоят на стадион "Анфийлд" започва в 22:00 часа българско време.

Двата европейски гранда се срещнаха във финала на последното издание на турнира, като през май в Париж Кралският клуб спечели с 1:0 и видна най-ценния европейски клубен трофей за 14-ти път в историята си. Сега двата тима са в доста различна ситуация и далеч от формата, в която бяха през миналата пролет. Мърсисайдци се представят слабо във Висшата лига и отпаднаха от двете домашни купи, но все пак спечелила последните си два мача срещу Евертън и Нюкасъл, за да повдигнат своя дух. Другата добра новина за мениджъра Юрген Клоп е, че новото попълнение Коди Гакпо вкара първите си два гола за "червените" срещу "карамелите" и "свраките".

Реал Мадрид има проблеми да повтори изключителното си представяне от миналия сезон, когато тимът стана шампион на Испания и Европа. Възпитаниците на Карло Анчелоти изостават с осем точки от лидера в Ла Лига Барселона, но остават сред фаворитите в Шампионската лига. Анчелоти няма да може да разчита на централните халфове Тони Кроос и Орелиен Чуамени, но носителят на Златната топка Карим Бензема ще бъде в групата за двубоя на "Анфийлд".

"Реал Мадрид е един от най-големите отбори в света. Дори когато не играят най-добрия си футбол, могат да спечелят. Това ги прави специални. Работихме много здраво, за да стигнем дотук и сега ще се насладим на този момент. Някои от техните играчи са печелили Шампионската лига пет пъти, те сигурни си мислят, че това е техният турнир. Ние обаче ще се опитаме да ги победим", каза Клоп на пресконференцията преди двубоя. Той допълни, че нападателят Дарвин Нунес може и да вземе участие в мача, въпреки че получи контузия в рамото през уикенда.

Програма на Шампионската лига за вторник:

22:00, Ливърпул - Реал Мадрид

22:00, Айнтрахт Франкфурт - Наполи. /БГНЕС