Ливърпул отново стъпи накриво в битката за топ 4

Ливърпул направи нова грешна стъпка в битката за топ 4, след като завърши наравно 1:1 у дома с Нюкасъл в двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига.

Уилък (д) празнува с мениджъра си Стив Брус след изравнителния гол в края.

На „Анфийлд“ домакините откриха чрез Мохамед Салах още в 4-та минута. Египетският нападател на мърсисайдци се обърна в наказателното поле и със силен шут не остави шансове на Мартин Дубравка. „Свраките“ реагираха добре впоследствие и на няколко пъти хванаха защитата на „червените“ неподготвена, като Шон Лонгстаф изпусна изгодна ситуация, след като бе спрян от Алисон. Възпитаниците на Юрген Клоп можеха да си гарантират далеч по-убедителен аванс преди почивката, но Салах и на няколко пъти Мане пропуснаха отлични възможности, за да покачат преднината на Ливърпул. След паузата вече бившият шампион на Премиършип направи още няколко пропуска, докато Нюкасъл също изпусна положения, най-вече чрез Жоелинтон.

Стигна се до заключителните минути, когато крехкият аванс на мърсисайдци не издържа във втори пореден мач след късния изравнителен гол на Лийдс в предишния кръг. Резервата Калъм Уилсън изравни в 92-та минута, когато остана очи в очи с Алисон, но играта с ръка при рикоширалата топка от плонжа на бразилеца, означаваше, че голът няма да бъде зачетен след намесата на ВАР поради правилника, който гласи, че игра с ръка на нападателя при отбелязване на гол, без значение дали волно или неволно, не се зачита за редовно положение. Малко след това обаче усилията на гостите бяха възнаградени след точната интервенция на Джо Уилък, който наказа колективна грешка в отбраната на „червените“ и донесе точката на „джордитата“.

В подреждането Ливърпул е шести с 54 точки, на една от четвъртия Челси и петия Уест Хем. Нюкасъл е вече на девет пункта от зоната на изпадащите и диша по-спокойно. В следващия кръг Ливърпул гостува на Манчестър Юнайтед, а Нюкасъл приема Арсенал. /БГНЕС