Любо Пенев: Искам да привлечем няколко играчи през зимата

"Наблюдаваме футболисти, предстоят преговори с тях. Имам желание да бъдат привлечени няколко играчи през зимния трансферен прозорец. Искам да има конкуренция в отбора", разкри треньорът на ЦСКА 1948 преди мача с Черно море от 13-ия кръг на efbet Лига, предаде репортер на БГНЕС.

"Черно море е сериозен отбор с добър треньор и го показва през последните години. Футболистите са под негов контрол. Ще подходим по същия начин, както в досегашните мачове. Ние сме към края на първия полусезон. За нас всеки следващ мач е решителен, не искам да мислим за зимната подготовка. Стъпка след стъпка, това е нашата философия. По този начин трябва да работим", каза още специалистът.

"Концентрирани сме върху утрешния мач, нищо друго не ни интересува. Всеки си гони интереса в първенството. Момчетата работят добре, играят колективно, което е много важно. Това искам от тях. Всичко върви нормално и те се справят много добре. Дай Боже да продължим в тази линия и съм сигурен, че целите ще бъдат постигнати. Резултатите са налице, но не трябва да се задоволяваме с това", продължи той.

"Освен Чочев, имаме много други футболисти, които в един момент биха се озовали в чужбина при добра оферта. Не бих спрял нито един от тях да се развива, но при определени условия, разбира се. Искам да имаме повече българи, които играят в чужбина. Това обаче минава през сериозна подготовка тук. Всеки отбор иска да има футболист като Чочев, който е резултатен полузащитник. Имаме голмайсторски потенциал, но не го реализираме към момента. За мен не важно кой ще вкара гол или ще направи асистенция. Важно е да играем отборно и да преследваме крайната цел", коментира Любо.

"През лятото почивката беше много къса, някои получиха повече дни. Разбира се, че това ще бъде компенсирано през зимната пауза. Играчите ще имат повече време за почивка. В началото на януари се събираме и започваме зимна подготовка. Всичко е съобразено. Няма напрежение от мястото, на което място се намираме. Имаме си програма, която следваме, и план, който изпълняваме. Първи сме от доста време, което означава, че сме на правилния път, но това не трябва да вкарва напрежение в нашите редици. Трябва да продължим по този начин", завърши Пенев. /БГНЕС